Nsipe Primairy School

 

Vanaf 2007 heeft Stichting Malawi Schools and Hospitals, samen met donateurs, als eerste project de lagere school Saint Peter Claver School in Nsipe, dicht bij Ntcheu in Malawi of zoals de school nu wordt genoemd de Nsipe Primairy School, met bijna 1700 kinderen, verbeterd. Nieuwe ijzeren deuren werden geplaatst (ijzeren traliehekken met een schuif en een slot) en ramen (ijzeren tralie frames) in het hoofdgebouw van de school.


Maar de rechterkant, de oppervlakte van een flink klaslokaal van het hoofdgebouw, was reeds jaren geleden bij een flinke storm ingestort en moest ook worden herbouwd en gerepareerd. Dat werd het tweede project.


Achter het hoofdgebouw van de school in Nsipe staan nog 4 bijgebouwen, waar minstens zoveel werk ter verbetering was te doen. Door een bouwkundige is een begroting gemaakt. Daarna zijn aannemers gezocht en is het project uitbesteed aan twee verschillende aannemers die tegelijk zijn begonnen en geëindigd. In de loop van 2009 waren alle schoolgebouwen gerenoveerd, en begin 2010 had iedere klas een ijzeren deur en ijzeren ramen, waar ruim licht en frisse lucht doorheen kan komen. Nog belangrijker was het dat ieder kind een stoel had en een tafeltje samen kon delen met andere kinderen.