29-02-2012

16de container van Stichting Malawi Schools and Hospitals is met hulpgoederen voor Malawi onderweg

Vrijdagmiddag 24 februari 2012 werd door meer dan 10 vrijwilligers van zowel Stichting Malawi als Stichting MIM de 16de container met hulpgoederen voor het diocees Dedza in Malawi geladen.

Alle producten hebben een bestemming, zoals lagere school in Nsipe boeken voor de schoolbibliotheek, health-centre Nsipe waar medische artikelen naar toe gaan, lagere school in Gwayua waar voor de ouders van kinderen hulppakketten heen gaan , voor de in 2011 door stichting Malawi nieuw gebouwde lagere school in Chipoka II 180 setjes schoolmeubelen, ziekenhuisje in Kaundu hulppakketten en veel verbandmiddelen, maar ook twee driewielers voor gehandicapte schoolkinderen in Sharpe Vale. Daarnaast veel hulppakketten voor een school en healthcentre in Bembeke, alles in de provincie Dedza in Malawi.

De twee “needle rooms”, opleidingscentra voor jonge alleenstaande moeders, krijgen meer/extra trapnaaimachines aangevuld met veel stoffen en naaifournituren.

De container heeft ook meer dan 400 hulppakketten voor jonge alleenstaande moeders en wezen die door familie worden groot gebracht.

Voor het eerst gaat er ook een grote collectie gebreide kinderkleding mee, vooral bestemd voor pasgeboren baby’s.De verwachting is dat de container 8 weken nodig heeft om aan de oostkust van Afrika in Beira, havenplaats van Mozambique, aan land te gaan. Daarna zal de 40 ft/hc container nog één of twee weken nodig hebben om in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi, aan te komen. Na inklaringdoor de douane en afwikkeling van het papierwerk etc. zal de container vervoerd worden naar de opslagruimte in Dedza wat de eindbestemming is. In het warehouse wordt de lading verdeeld om uiteindelijk door de geadresseerde te worden afgehaald. Schoolhoofden, medewerkers van ziekenhuisjes en vrijwilligers zullen de pakketten naar de uiteindelijke bestemmingen/doelgroepen brengen.

Een lange reis die uiteindelijk voor de 16de keer in 5 jaar veel mensen gelukkig zal maken en vooral zal helpen.