25-10-2012

Stichting Malawi schools and Hospitals uit Strijen stuurde 20ste container met hulpgoederen naar Afrika.

Zaterdag 13 oktober jl. werd met een team van vrijwilligers de twintigste  40”container sinds 2008 geladen met hulpgoederen voor de projecten die de Stichting Malawi uit Strijen in 2012 in Afrika heeft geadopteerd.

Voor dit jaar 2012 betekent dit dat de vijfde container op de boot is met hulpgoederen.

Ruim 80 stalen demontabele ledikanten met matrassen, dekens en bedtextiel, aangevuld met een elektrisch bed voor in de kraamkramer met veel kraamkamerbenodigdheden voor ziekenhuizen in Malawi zijn ingeladen.Daarnaast  zijn er ca. 250 hulppakketten voor jonge moeders met kind mee gegaan. Heel veel mensen uit Strijen en omgeving weten de weg naar de Nijverheidstraat 4 te vinden, alwaar altijd een  opslagkar, bij het kantoor/opslagruimte van De Bommel, gereed staat voor bewoners die kleding en andere bruikbare spullen (niet electrisch) willen doneren.Bijzonder is deze keer de enorme donatie die Stichting Malawi heeft gekregen van  Stichting Baby Hope. (www.stichtingbabyhope.org)

Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in o.a. Afrika. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken.

Stichting Baby Hope is medio 2003 opgericht door een moeder die haar ongebruiktekraampakket niet wilde weggooien. Baby Hope is inmiddels uitgegroeid tot een netwerkvan 291 inzamelingspunten door heel Nederland. Daarmee ondersteunt de stichting maar liefst 15 kraamprojecten in 12 landen!

In de provincie Dedza in Malawi, Afrika zijn ca. 41 ziekenhuizen en healthcentra, waar dagelijks baby’s worden geboren onder de meest slechte omstandigheden.  De kraammaterialen van BabyHope zullen hier helemaal op hun plaats terecht zijn.

Eind 2012 zal de 21ste container worden geladen met inmiddels al veel aanwezige (hulp)artikelen. Tweehonderd tafels en stoeltjes voor de Mwala Oyera  lagere school in Bwanje, Malawi staan gereed. Maar zo zal in die container ook het derde deel ( 2 delen zijn al verstuurd) van de enorme aantallen oude sportoutfit van FC Binnenmaas worden meegestuurd.  Voetballende jeugd en oudere teams  in Malawi worden geweldig verwend met trainings-en voetbalkleding van FC Binnenmaas en hun sponsors.

zie voor meer info: www.malawisms.nl