22-11-2012

Talandira uit Malawi heeft zijn nieuwe (gebruikte) driewielfiets.

Talandira, een jongen van 7 jaar oud, heeft een deel van zijn linker onderbeen bij een ongeval verloren en was nu aangewezen op ijzeren staaf die hij als een alternatieve kruk onder zijn arm zette om zich te kunnen verplaatsen.

Met de hulp van zijn jongere broertje kon hij vaak daardoor de lagere school bereiken.

Stichting Malawi Schools and Hospitals heeft van de familie Van Koeverden uit Goch (bij Nijmegen over de grens in Duitsland) een deels aangepaste driewielfiets gekregen, welke door Talandira direct in gebruik is genomen.

Met één been slaagt hij er nu al in de beide trappers te gebruiken en zich beter en sneller voor te bewegen.

Talandira zijn moeder is overleden en hij weet niet waar zijn vader is. Tesamen met zijn jongere broertje woont hij bij zijn oma in een hutje van stro en leem in het gehucht NKHWANI, dicht bij Bwanje in de provincie Sharpe Vale in Malawi.

Naast de fantastische fiets was er als extra verrassing een goede fietspomp zodat de banden van zijn fiets op spanning kunnen blijven.

Talandira, een hele vriendelijke jongen, gaat nu dagelijks op zijn 3- wielerfiets naar de Mwala Oyera primary school in Bwanje, op ca. 4 km afstand wat voorheen bijna niet mogelijk was zonder vervoer.