10-06-2012

Leerlingen uit de onderbouw van het IJBURG-college in Amsterdam helpen MALAWI

De leerlingen uit de onderbouw van het IJburg College hebben in het thema: ‘Arm en Rijk’, 5200,- euro ingezameld voor een school in Malawi.

In overleg met Stichting Malawi Schools and Hospitals (www.malawisms.nl) is gekozen om een basisschool met ca. 800 kinderen in het oostelijke deel van Malawi, Afrika te helpen het onderwijs op een beter niveau te brengen. In de provincie Dedza in Malawi ligt het gehucht BWANJE wat, ook voor de ca. 20 dorpen daaromheen, een lagere school heeft genaamd MWALA OYERA Primary School, wat betekent WHITE STONE.(De heuvel achter de school is van witte steen).Zara, Jacco, Mohammed en Burak van het IJBURG-college hebben dit project als maatschappelijke stage gekozen. Zij gaan er voor zorgen dat er met het geld tafels, stoelen, schriften, pennen enz. gekocht en verscheept gaat worden naar de school in Malawi.

De stichting Malawi Schools and Hospitals gaat helpen bij het verschepen van een grote container naar Malawi. Deze container wordt, naast veel tafels en stoeltjes voor de lagere school in Malawi, ook  opgevuld met dozen met allerlei hulpgoederen..

Mohammed. Burak, Jacco en Zara hebben naast de aktie voor inzameling van geld voor de schoolmeubelen en de container nu ook een schoolaktie georganiseerd om zoveel als mogelijk hulpgoederen te verzamelen van de ca. 500 andere leerlingen op het IJBURG college.

Zij laten weten: “ Het zou erg fijn zijn als jullie ons ook zouden kunnen helpen om in een doos of zak: pennen, schriften, kleding (dames, heren, kinder), schoenen, medicijnen (bv. Paracetamol, Diacure etc.), lappen stof, dekens, speelgoed en eventueel Engelse boeken aan te leveren bij de portier van het IJburg College in Amsterdam.

De dozen, zakken en spullen voor Malawi kunt u van 18 juni t/m 29 juni inleveren tussen 8.30 – 9.30 uur en 14.30 – 15.30 uur bij de portier van het IJburg College op IJBURG in Amsterdam.

Ook De Brug, de lokale krant op IJBURG, heeft haar redactionele steun toegezegd en ondernemers op IJBURG wordt gevraagd om nog meer financiele hulp, maar ook om bijvoorbeeld reclamepennen, winkelrestanten zoals kleding, schoeisel, schriften, schoolmateriaal maar ook engelse kinderboeken voor het nieuwe schoolbibliotheekje voor  de MWALA Oyera  Primary School in Bwanje, Malawi Afrika.

Voor meer informatie over deze actie kijk op www.ijburgcollege.nl; www.malawisms.nl

U kunt ook mailen naar za00588@ijburgcollege.nl; t.a.v. Zara.Zie ook ons latere nieuws item: Het “3de wereldteam” van IJBURG-college Amsterdam leverde topprestatie
Zie ook ons latere nieuws item: Ruim E 5500,00 hulp van IJBURG-college ontvangen!!