15-04-2011

Drie zeecontainers worden zes onderwijzerhuisjes in Nsipe.

In 2009 kocht onze stichting vier oude containers voor E 1100,00 per stuk die nog eenmaal zeewaardig werden gecertificeerd voor een reis naar Malawi. Aldaar aangekomen zijn drie van de 4 containers geplaatst naast de school,die we toen aan het verbouwen waren, als opslagruimte. Inmiddels is de school in Nsipe gereed en kunnen de containers nu verbouwd worden voor onderwijzershuisjes. Op een school met inmiddels meer dan 1750 leerlingen, zijn altijd aspirant-onderwijzers die een jaar stage lopen, maar geen vergoeding krijgen. Voor hen nu wordt in de komende maanden die tijdelijke bewoning gereed gemaakt. Op de containers wordt een zonwerend dak gebouwd, wordt in de  container een tussenwand, een deur en enige ventilatieramen gezet en wordt een wc en doucheruimte gemaakt.

De blauwe kleur van de containers wordt groen overschilderd, en een gezamenlijk keukentje (vuurgelegenheid) maakt het geheel compleet.

Een mooi schoolproject is hiermee voor ons afgerond……. het aantal kinderen die vrijwillig in Malawi naar school gaan is sterk toegenomen!