10-08-2011

Trapnaaimachines gevraagd

Een gesponsord plekje op de Country Fair in Strijen, gehouden van 1 t/m 3 juli j.l. heeft ons “needle roomproject” in Nsipe Malawi in veel opzichten erg goed geholpen.

Doel van het project is om alleenstaande jonge moeders te leren hoe ze zelf kleding kunnen maken. En als ze dat kunnen weten ze ook hoe dat voor iemand anders te doen…!!

Voor zo’n opleiding hebben we in Malawi de beschikking gekregen over een leeg staand gebouwtje, waarin we ca. 24 trapnaaimachines kunnen plaatsen, en dat was ook de oproep op de Country Fair in Strijen.

Een slimme fotograaf pikte ons verzoek op de fair op en tipte een collega van het AD, editie Hoeksewaard. Een prachtig telefonisch interview resulteerde in een mooi verhaal in de krant, en de telefoon en de website werd door veel mensen gevonden die ons een trapnaaimachine aanboden. De score staat nu op 6 oude maar beslist werkzame trapnaaimachines.


Vóór dat de naaimachines met de volgende container meegaan, want in september/oktober moeten die in Malawi staan, worden alle machines nagekeken door ter zake kundige, gepensioneerde naaimachinereparateurs.

24 machines is ons doel…..belt u ons maar als u er nog ergens één heeft staan. Ook incomplete zijn van harte welkom.

Bel 0650-635024 of 0786744193 of mail naar info@malawisms.nl. Natuurlijk mag u ook het contactformulier op de website gebruiken.


Update 26-08-2011

Needle Room wordt een succes:

heel veel publiciteit krijgt ons Needle Room project. De vraag naar trapnaaimachines  voor het opleidingsproject kleding maken voor alleenstaande jonge moeders krijgt landelijke publiciteit.

In juli jl. heeft het dagblad AD erover geschreven  en tot en met vandaag krijgen we trapnaaimachines van allerlei merken en kwaliteit aangeboden…..maar nog altijd niet genoeg.

Inclusief de aantallen in  de varende container en de nu gereed staande naaimachines is de score 16 goede werkende trapnaaimachines….maar er  zijn er nog meer nodig. We gaan door tot er minstens 24 super naaimachines ter plaatse in Malawi in ons nieuwe opleidingscentrum staan.

Dus schroomt u niet ons te bellen 078-6744193 of te mailen: info@malawisms.nl en wij maken een afspraak om de trapnaaimachine bij u op te halen.