07-03-2011

Verbouwing NSIPE basisschool bijna afgerond


1700 kinderen op de lagere school in Nsipe hebben, na bijna 2 jaar verbouwen,  nu allemaal een stoel en een tafeltje op hun verbouwde en verbeterde school.

Na een verbouwing die bijna twee jaar duurde, zijn het hoofdgebouw en de 4 bijgebouwen veranderd in schone en heldere klaslokalen. Geen lekkende daken meer in de regentijd, afsluitbare ramen en deuren en frisse wanden in de lokalen.

Aangevuld met een nieuwe Engelse schoolbibliotheek, met medewerking van de Stichting Read to Grow. Uitlenen van boeken is een nieuwe luxe voor schoolkinderen in Malawi wat het onderwijs sterk bevordert.

Na verbouwing school uitbreiden:

Het schoolbestuur zet zich in 2011 in voor het bakken van bricks om de uitbreiding van de school mogelijk te maken. Nu meer kinderen en ook kinderen meer dagen  naar school komen, er is geen schoolverplichting in Malawi, zal binnen afzienbare tijd de school weer uitgebreid moeten worden. Meer ouders activeren hun kinderen naar school te gaan omdat er nu beter onderwijs wordt gegeven in schonere omstandigheden dan voorheen.

Ouders helpen zelfs door nu reeds gezamenlijk bricks(stenen) te vormen en te stapelen,  waarna ze door verbranding gehard worden, en als metselsteen kunnen worden gebruikt.