14-04-2011

Eindelijk twee enorme containers met hulpgoederen aangekomen in ons magazijn in Dedza, Malawi

op 14 april j.l. kwamen de twee containers, geladen op 20 en 28 januari 2011, eindelijk aan bij het diocese in Dedza in Malawi. Met medewerking van een paar snelle vervoerders waren de containers ’s nachts vanuit Blantyre, in het zuiden van Malawi, vóór de opslagruimte neergezet.

Nooit eerder waren er twee containers tegelijk vervoerd en leeggehaald door een sterk team vrijwilligers. Honderden tafels en stoeltjes aangevuld met hulppakketten voor moeder en kind vulden de opslagruimte. De vooraf op de pakketten geadresseerden werden direct gebeld om de goederen af te halen.

Eén vrachtwagen reed pakketten en goederen uit naar Nsipe, voor de lagere school en het healthcentre aldaar en naar Gwayua lagere school.
Uit zowel Kasina als Mafuwa kwamen de hoofden van scholen, chiefs en Witte Paters zelf de goederen ophalen.

Aan de kinderen zonder ouders en allerarmsten zullen de pakketten met kleding, schoeisel, speelgoed, schrijfgerei en andere  hulpartikelen worden gegeven door het schoolhoofd van de betreffende school.

Eind april, begin mei zal de volgende container worden geladen en verscheept.

Daarin zal o.a. een complete schoolbibliotheek voor een lagere school meegaan, en ook alle hand- en trapnaaimachines voor de nieuw op te zetten needle-room in Nsipe. Tevens wederom veel schoolmeubeltjes, waarnaar de vraag  erg groot is.

In 2011 zal er voor de eerste keer in het bestaan van onze Stichting Malawi Schools and Hospitals een complete nieuwe school in Chipoka worden gebouwd. Drie gebouwen met ieder 3 lokalen voor  750 lagere schoolkinderen.

Heel veel schoolmeubeltjes zullen voor die school dit jaar 2011 worden gereserveerd en vervoerd.