29-04-2013

De 22ste container met hulpgoederen onderweg naar Malawi.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 april 2013 is de 22 ste container met hulpgoederen verzonden naar Malawi.

In dit geval was het een gecombineerde container van meerdere stichtingen.

Vrijdagmorgen de 19de was de container deels geladen in Den Bosch. De stichting Mirjam in Malawi (M.I.M.) had voor hun projecten in o.a. Bembeke, Malawi zoveel hulpgoederen dat het beter was als zij de container eerst zoveel als mogelijk is zouden vullen.

Helaas werd in plaats van een 40 foot high cube een standaard 40 foot container geleverd. Dezelfde prijs maar toch meerdere m3 ruimte minder. Vrijdagmiddag kwam de voor ¾ gevulde container in Strijen aan, waar we de resterende ruimte op zaterdagmorgen hebben afgeladen.

Het is dan niet zo moeilijk om direct voor juni a.s. weer een container te plannen, want er zijn veel meer hulpgoederen gereed dan voor één container.

Mede dankzij de Marathonloop van Ap Mulder en de daaruit voortgekomen fondsen is er ruimte gekomen voor meer containers met hulpgoederen dit jaar.

Hulpgoederen voor diverse projecten in Malawi werden geladen, zoals ziekenhuis in Nsipe, opleidingscentrum in Bembeke, kinderdorp in Chembé, meisjes huis bij de zusters, ziekenhuis in Sharpe Vale en Chipoka II.

Veel projecten liggen “op de plank” te wachten voor vervoer. De volgende container, de 23ste, met hulpgoederen vertrekt in juni 2013.