Over de stichting:


De Stichting Malawi Schools and Hospitals, www.malawisms.nl, heeft een kleine organisatie in Nederland. Naast een bestuur van vier personen, Wil Winkelman voorzitter, Mevr. Van den Heuvel e.v., Silvy Troost e.v. en Wim Link zijn er in Nederland veel vrijwilligers, terwijl in Malawi er nauw wordt samengewerkt met plaatselijke schoolbesturen, oudercommissies en chiefs van vele dorpen. Witte Paters, Afrikaanse, coördineren in bijv. Nsipe, gelegen bij Ntcheu, het P.T.A., Parents Teachers Association, alle activiteiten ter plaatse, maar in Chipoka II het hoofd van de basisschool in samenwerking met zijn deputy headmaster.

 

De Stichting Malawi Schools and Hospitals initieert en financiert projecten, die o.a. door de bevolking worden gevraagd. Lokale bedrijven en hun medewerkers voeren de projecten uit. Wekelijks mail overleg en jaarlijks op locatie in Malawi aanwezig zijn en de projecten bezoeken en bespreken is noodzakelijk voor een goede communicatie en een fijn resultaat.


Het beloningsbeleid van de stichting: Ieder bestuurslid en/of vrijwilliger krijgen alleen een vergoeding voor gemaakte onkosten. Eventuele reizen naar Malawi zijn niet voor rekening van de Stichting Malawi Schools and Hospitals.