04-08-2012

19 de container, sinds 2008, met hulpgoederen onderweg naar Malawi, Afrika!

Zaterdag 28 juli j.l. werd door een grote groep van vrijwilligers de 4de container van 2012 en de 19de container sinds 2008 met hulpgoederen voor Malawi, Afrika geladen.

Het werd een container met verschillende nieuwe goederen, die onze stichting niet eerder heeft kunnen versturen.

Al jaren lang wordt ons in Afrika gevraagd om naast de schoolgaande kinderen ook iets voor sport te doen van die doelgroep. Vooral voor de voetballende lagere schooljeugd zijn er al lang grote wensen.

De voetbalwedstrijd zaterdags ’s middags op blote voeten met een zelfgemaakte bal van papier en fietsband (in het beste geval) is nog steeds zeer gebruikelijk. Maar ook in Malawi, Centraal Afrika, zijn de beelden doorgedrongen van het Wereld Kampioenschap Voetbal in 2010 uit Zuid Afrika.

Dit jaar is het ons gelukt, dank zij FC Binnenmaas, voor heel veel kinderen in Malawi een voetbaltenue en/of trainingsoutfit te bemachtigen. Voor meer dan 36 complete elftallen kleding, tassen, coachjassen enz. zijn ter beschikking gekomen. Per 1 september a.s. krijgen alle elftallen van F.C. Binnenmaas een kompleet nieuwe outfit. De al jaren zeer bekende sponsors, aangevuld met vele nieuwe, hebben na 6 jaar gebruik alle leden in het nieuw gezet.De eerste drie m3 oude outfit is nu onderweg naar Malawi!

Daarnaast zijn er in de container diverse soorten ziekenhuisbedden meegegaan. Twee operatiekamerbedden zijn begin juli al op transport gezet, nu zijn de “ziekenzaalbedden”in grote aantallen verstuurd. Deels afkomstig van opgeheven asielzoekerscentra, deels gekregen van opgeheven verzorgingscentra.

Lagere school meubeltjes aangevuld met hulppakketten met o.a. kleding voor moeder en kind vulde de container tot op de laatste centimers.